Hoppa till innehåll

Guide Aktörsforum online

Här kommer en guide för er som är nya i Aktörsforum online-plattformen eller du som använt det ett tag. Det är några förändringar från och med september 2022. Först en steg för steg guide för att komma igång.

1. Klicka er vidare från inbjudan ni fick via e-post och skapa ert konto.

2. Gå till fliken ”Arbetsgrupper” i vänstermenyn och anslut (tryck aktivt anslut) er till de grupper ni önskar vara del av eller är intresserade av att få uppdateringar kring. Dessa har speciella sidor och kommer nu framträda i vänstermenyn. Våra stora träffar Aktörsforum har egen egen sida samt även några andra träffar.

3. Varje sida har en toppmeny. Här når ni ”flödet” som är upplagt som ett Facebook-flöde där alla kan skriva, lägga ut nyheter, länka till något relevant, ställa frågor eller kommentera någon annans inlägg. Där nås även ”filer” där alla kan läsa eller ladda upp aktuella filer. Funktionen att gemensamt direkt se och skriva minnesanteckningar eller i arbetsdokument är borttaget. Samtligt material finns som pdf under ”filer” där ni även laddar upp anteckningar framöver. Hör av er om ni önskar fortsätta skriva i gemensamt dokument.

4. De mallar som fanns som stöd för arbetsgruppernas arbete finns kvar. De kan laddas ned och användas i exempelvis Microsoft Powerpoint eller Google sheet. Hör av er till projektledarna om ni önskar ha tillgång till länken som möjliggör gemensam online- redigering.

5. Kika runt och missa inte sidorna längst ned i menyn. De leder vidare till verktyg och kunskapsunderlag som kan underlätta arbetet. Här finns även instruktionsfilmer för ett grafiskt ikonpaket som alla får och kan använda.

Tidslinjen är en bra flik att ha koll på, här syns all aktivitet som skett och många nyheter från kollegor, förutom flödet och flödet i själva arbetsgrupperna.